X

Přehled mých detailních testů motorek na jednom místě

Je tomu skoro tři roky, co jsem začal 31.8.2017 natáčet video testy motorek. Chtěl jsem jít do detailu, být upřímný a především lidem dobře radit s výběrem stroje jejich snů.

Od té doby jsem nakroutil bezpečně přes 150 000 km, a vydal přes 200 motocyklových videí v češtině a asi 150 v angličtině. Moje kanály odebírá přes 70 000 lidí a já mám radost… z práce, kterou z celého srdce miluji a z toho, že jsou má videa pro mnoho lidí užitečná.

Často se stane, že mi někdo píše, zdali jsem otestoval nějakou konkrétní motorku. V tomhle je Youtube docela málo přehledný, a tak jsem se rozhodl udělat seznam všech mých detailních testů na jednom místě.

Ať už hledáte můj názor na konkrétní stroj nebo si jen chcete vybrat z přehledného seznamu, to co vám zrovna dnes padne do oka, v obou případech hezky poslouží můj seznam.

Přehled mých video testů motorek (aktualizováno 5. února 2022):

Proč nejsou zastoupeny všechny značky a modely rovnoměrně?

Hodně lidí se ptá, proč netestuji určité styly motorek (např. supersport, 125cc, skůtry) nebo proč mají některé značky (např. Suzuki) na mém kanálu menší prostor. Tak tedy:

Jednak se soustředím na to, čemu rozumím a co mě baví nejvíce. To jsou naháče, retro motorky, scramblery, klasiky, cesťáky nebo cestovní endura. Obecně někde mezi 50 – 120 koní. To je pásmo, které mi vyhovuje. Silnější motorky dělám jen vyjímečně, nemám odborné znalosti a neumím v provozu využít 150+ koňové bestie natož potom natočit smysluplnou recenzi, která někomu pomůže s výběrem. Z podobného důvodu nedělám super a hypersporty (ale vyjímku občas udělat mohu). Pokud na takové stroje hledáte odborný názor, musíte se poohlédnout jinde. V ČR máme špičkové piloty, kteří tyhle recenze dokáží odborně zpracovat.

Poslední dobou už také nedělám moc 125ky. Jednak já mám docela dost přes 100 Kg a s tím se čtyřtaktní 125ka docela pere… co si budeme povídat :)) A obecně me to moc nebaví a netěší. A já beru hodně nazřetel, aby mě bavilo to co dělám. Jinak to pak nemá vůbec smysl. Ze stejného důvodu moc neřeším skůtry, tříkolky, čtyřkolky, mopedy, různé značky, ke kterým (aspoň zatím) nemám žádný vztah. Věci, které ve mě nezvbuzují důvěru nebo vůbec žádné emoce.

A pak… Já si zase úplně 100% vybírat nemohu. Ne všechny fabriky (resp. importéři do ČR) mají stejný zájem na to, aby se jejich motocykly objevovaly v recenzích. Tím spíš občas v objektivních recenzích, kde prostě může být poukázáno na to, že v současné době konkurence nabízí lepší deal. Za celou kariéru jsem např. neměl vůbec žádný kontakt se značkou Suzuki. Nevím proč. Ale zkrátka nemohu mít na test každý stroj, který bych chtěl.

Kromě detailních recenzí, točím také:

Stačí si vybrat, vložit klíček do spínačky (jakkoli tohle už bude brzo mladší generaci neznámý pojem :D) a vyrazit se mnou v některém z videí.

A videí… těch bude v příštích týdnech, měsících a věřím, že i letech mnohem a mnohem více. Nenechte si je ujít a začněte odebírat můj kanál :)

Kategorie: Testy motorek
faborsky:
Porobné články