Nové dvouválce Royal Enfield dostupné od ledna za super ceny

Žádné komentáře Share:

Na nedávném italském veletrhu mě hodně nadchly nové dvouválcové retro motorky Royal Enfield Continental Twin a Royal Enfield Interceptor Twin. Nechápejte mě špatně, 535ka jednoválec Continental GT byl super – vždyť jsem s ním prožil jeden z nejlepších dní na motorce v životě, ale těch 30 koní výkonů, které ze sebe archaický OHV motor vydával za doprovodu brutálních vibrací prostě nebyl pro každýho. A už vůbec to nebyla motorka do nepohody na každý den.

Mnohem seriózněji teď do segmentu retro motorek vstupuje Royal Enfield právě s novými dvouválci. Ty sdílí novou pohonou jednotku – vzduchem chlazený řaďák o objemu 650 kubíků, který dává asi 35 KW / 47 koní, což je přesně na licenci A2 ale současně už i na slušný svezení. Co je ale hlavní… Tohle je ze všech retro motorek opravdu nejvíc autentické retro. Jistě, že už je tam legislativně povinné ABS, docela solidní brzda Bybre vpředu nebo třeba pro Royal Enfield premiérově 6 rychlostní převodovka, jinak při pohledu na motor ale klidně tipnete 60. léta.

Co je však důležité: Motorka se vyrábí ve dvou varianátch, kdy Interceptor je více do cestovna a Continental trochu více kafíčko. Nejlépe vše uvidíte na tomto mém videu přímo z veletrhu:

Pěkné ne? Co vás teď určitě zajímá je dostupnost a cena. A obojí vypadá více než přijatelně. Z webu českého dovozce Vintage Garage vyplívá, že motorky budou dostupné už od ledna 2019. A co víc – ceny jsou fakt lákavé. Základní oranžový Interceptor začíná už na 167 000 Kč vč. DPH. Celkový přehled cen u Vintage Garage je zde:

Tak co, těšíte se? Co na motorku říkáte? Já se osobně nemohu dočkat na test a věřím, že vám ho budu moci přinést co nejdříve.

Líbí se vám moje práce? Přidejte se mezi odběratele mého Youtube kanálu, nebo mne sledujte na Facebooku či Instagramu.

Mohlo by se vám líbit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.